WELKOM BIJ DE KOORNWAARD

13januari

Trainingskamp selectie v.v. Heukelum

woensdag, 13 januari 2016

Trainingskamp A- en B-selectie 2016, bron Fred de Groot

Afgelopen weekend, 8 t/m 10 januari 2016, was de A- en B-Selectie van de v.v. Heukelum weer op het nu al traditionele trainingskamp. Na het zo succesvol verlopen zaalvoetbaltoernooi in Gorinchem, gaat de aandacht weer op het veldvoetbal. Toch is er tijdens het trainingskamp nog veel over deze historische overwinning gesproken.

Dit jaar was weer gekozen voor Groningen, in 2014 ook al de standplaats voor onze selectie. Ook nu is weer gebleken dat dit een prima omgeving is om een trainingskamp te beleggen. Het gehele gezelschap verbleef dan ook in het prachtige hotel Hampshire Plaza, wat ook nu allemaal goed geregeld was door Trainingskampen.nl.

Hampshire Plaza Hotel – Groningen

20160108Trainingskamp1

De meeste spelers zouden om 12.30 uur verzamelen op ons prachtige sportcomplex. Er waren ook enkele spelers, die door werkzaamheden en studie wat later zouden aan reizen. Nadat alle materialen en tassen waren verdeeld in de auto’s kon de reis richting Groningen beginnen. De gehele reis verliep zonder problemen en het was dan ook lekker rustig onderweg. De dagen ervoor waren de snelwegen in Groningen en Drenthe nog zeer glad geweest door de vele ijzel die daar gevallen was, maar vandaag was alles al snel verdwenen en waren de wegen zeer goed begaanbaar. Om 15.00 uur kwamen we dan ook aan bij het Hotel.

Het inchecken verliep vrij snel, zodat iedereen zijn onderkomen kon opzoeken voor het weekend. De kamerindeling was allemaal van te voren geregeld, dus je slaapmaatje was bij een ieder bekend. Na het inchecken zouden we om 15.45 uur vertrekken naar de v.v. Actief in Eelde waar om 16.00 uur een training voor de selectie stond gepland. We werden keurig ontvangen in Eelde en hiervoor nog dank namens ons allemaal. Een prachtig complex met een geweldig kunstgrasveld stond tot onze beschikking, waar we dan ook om 16.10 aanvingen met de training.

Na een klein voorwoord door Arjan en Fred werd de training gestart met de warming up, waarna nog een pass en trap oefening stond gepland. Je kon zien dat de meeste nog even moesten wennen na een paar weken geen voetbal te hebben gehad of in de zaal actief waren geweest. Het liep nog niet allemaal vanzelf, maar de spirit was in ieder geval goed. Na de afwerkvorm werd er overgegaan op een partijspel en na anderhalf uur trainen was het genoeg geweest en kon iedereen weer naar binnen. Ondertussen was het ook gaan regenen dus waren we op tijd weer binnen.


20160108Trainingskamp2

Na de snelle terugreis kon iedereen zich even opfrissen en gingen we om 19.00 uur aan het diner in het Hotel. Na het diner stond er een pittige Quiz op het programma. Dankzij Bas van Iperen, namens Quizwereld, was er een mooie quiz uitgewerkt. Nadat Arjan de groep nog had toegesproken kon onder leiding van Quizmasters Arjan en Fred de quiz beginnen. Twee ronde van 30 stevige vragen moesten uitmaken wie de finale zou spelen.

20160108Trainingskamp3

Zaterdag 9 Januari 2016

Om 09.00 uur stond het ontbijt op het programma. Hierbij waren de meeste op tijd aanwezig, al zijn er altijd een paar die nog niet zo goed klok kunnen kijken. Na het ontbijt was er een wandeling gepland rondom het Hotel waar een mooi natuurpark ligt.

20160108Trainingskamp4

Hierna kon het 2e elftal zich gaan opmaken voor de wedstrijd tegen Be Quick 2, die volgens ons om 12.30 uur zou aanvangen. Helaas had de tegenstander 13.00 doorgegeven aan de spelers, dus begon de wedstrijd een half uurtje later. Er ontbreekt een geheel verslag van de wedstrijd maar Heukelum kon het tegen deze sterke tegenstander in het begin nog wel bijhouden tot 1-1, maar hierna was de tegenstander uit Groningen te sterk en eindigde de wedstrijd in 5-3. Een nuttige wedstrijd voor het niet volledige 2e elftal.

Voor de selectie van het 1e elftal stond er eerst een heerlijke lunch gepland. Het 1e elftal zou een oefenwedstrijd spelen tegen v.v. LTC uit Assen. De groep vertrok dan ook om 13.00 uur richting Assen, alleen bleek onderweg dat we Benjamin waren vergeten. Die was nog even zijn eigen boodschap aan het doen op zijn kamer. Dit werd snel hersteld en Benjamin en de overige spelers waren op tijd in Assen. Ook hier een leuk en knus complex, waar we ook keurig werden ontvangen. LTC speelt op dit moment in de 2e Klasse, nadat ze vorig seizoen uit de 1e Klasse waren gedegradeerd. Op dit moment loopt het nog niet optimaal, maar een leuke tegenstander om tegen te oefenen. Helaas ontbraken door blessures Sil en Ferry bij Heukelum, maar we begonnen toch in een prima opstelling. 

20160108Trainingskamp5

Of het nu de omgeving was of het uitgaan van de avond daarvoor, Heukelum moest duidelijk weer wennen aan het spelletje voetbal. Het liep niet gesmeerd en we stonden dan ook al snel achter met 1-0. Heukelum kwam iets beter in de wedstrijd maar de 2-0 kwam toch op het bord na een slippertje in de verdediging. Toen begon Heukelum wat meer druk uit te oefenen en dit resulteerde dan ook in de aansluitingstreffer van Tim, 2-1. Heukelum speelde feller en combineerde nu ook beter, al waren de uitvallen van LTC ook soms gevaarlijk. Toch was het Otto die Heukelum, met een bekeken schot op 2-2 zette. Helaas werd het vlak voor rust toch nog 3-2 voor LTC, omdat Mats wel heel knullig de bal verloor en de spits de vrije ruimte gaf om af te geven voor deze goal. Rusttand dus 3-2.

Na de rust enkel wijzigingen omdat er toch wat meer pijntjes waren dan verwacht. Er moest gepuzzeld worden in de opstelling, wat resulteerde in een verassende wissel. Yoerik in de spits en Alfred als keeperstrainer op het doel. Waar dit elftal in toe in staat is bleek ook in de 2e helft. Na een vloeiende aanval had Yoerik de gelijkmaker al bijna op zijn hoofd, maar de kopbal ging aan de verkeerde kant van de paal naast. Heukelum bleef nu de betere ploeg, ondanks alle wisselingen. LTC had het nu lastiger en kwam ook minder in het strafschopgebied bij Heukelum. Halverwege de 2e helft brak Yoerik door in de zestien, waar iedereen dacht dat de aanval zou smoren wist hij toch nog een klein gaatje te vinden en scoorde zo de gelijkmaker.

20160108Trainingskamp6

Yoerik v.’t Padt de held van de middag

Heukelum voelde dat er nog meer mogelijk was, en 15 minuten voor tijd kreeg Heukelum op 20 mtr. van de goal een vrije trap. Tim ging achter de bal staan en schoot de vrije trap knap binnen. Helaas werd die om onduidelijke redenen, door de overigens prima leidende scheidsrechter, afgekeurd. Volgens hem was er geduwd in de muur, maar dat viel volgens ons wel mee. We gingen niet bij de pakken neer zitten en gingen gewoon door. Iedereen kwam steeds beter in de wedstrijd, en zo kwamen we na een prachtige aanval toch op 3-4. Na een prachtige pass van Wilfried ( buitenkant schoen ) en een dito voorzet was het opnieuw Yoerik die scoorde. Heukelum werd wat vermoeider, maar tot enkele corners en een paar mislukte schoten kwam de tegenstander ook niet. 

Na 90 pittige minuten kwam er eind aan deze oefenwedstrijd en wist Heukelum zijn eerste wedstrijd op het veld in 2016 te winnen en is Yoerik v.’t Padt meteen topscoorder van 2016. Hierna namen we nog een biertje in de gezellige kantine van LTC en rond 17.30 uur vertrokken we weer richting Groningen. Wij willen v.v. LTC hartelijk dank voor de gastvrijheid en de prettige oefenwedstrijd en wensen hen veel succes in de competitie.

In het hotel gekomen gingen sommige spelers even naar de kamers, anderen zochten de bar in het hotel op. Om 19.30 uur stond er weer een diner op het programma en zouden we om 21.00 uur gaan bowlen in het centrum van Groningen. Ook dit werd weer een onvergetelijke avond met als hoofspeler Joeri Heeres. Hij begon zo sterk aan het bowlen met al 3x strike achter elkaar. Zijn succes was nog niet afgelopen en nr. 4 en 5 volgden ook. Dit onder steeds meer gejuich van de overige gasten. En zie op het filmpje wat er dan weer los komt in de groep.

Geweldig om te zien dat hierna ook zijn 6e strike op rij volgde. Helaas stokte het hierna al was het bij beurt 7 bijna weer raak. We sloten ook dit gezellige uitje af en zochten het gezellige leven van Groningen op tot in de late uurtjes.

Zondag 10 Januari 2016

De laatste dag van het trainingskamp brak aan en om 09.30 uur was er opnieuw een ontbijt. Nadat dit was afgewerkt pakte iedereen zijn spullen en vertrokken we rond 11.00 uur weer richting Heukelum.

Het was opnieuw een zeer geslaagd trainingskamp, met dank aan alle organisatoren. Een speciaal dankwoord voor onze aanvoerder Lars. Hij heeft hier veel tijd en energie in gestoken, Lars bedankt voor je perfecte organisatie.

Hierbij willen wij ook alle sponsoren bedanken, want zonder jullie steun was dit niet allemaal mogelijk geweest. Hartelijk dank namens alle spelers en begeleiding.

We gaan ons nu verder voorbereiden op de 2e helft van het seizoen en laten we hopen dat we er nog iets moois van gaan maken in 2016.

 

Posted in Boten, Algemeen

Opslag

Opslag

Botenstalling

Botenstalling

Selfstorage

Selfstorage

Bedrijfsruimte

Bedrijfsruimte

Opslag

Opslag

Botenstalling

Botenstalling

Selfstorage

Selfstorage

Bedrijfsruimte

Bedrijfsruimte